BRING YOUR OWN DEVICE FOR SCHOOLS: TECHNICAL ADVICE FOR SCHOOL LEADERS AND IT ADMINISTRATORS

Opublikowano:

Współcześnie nowoczesne narzędzia technologii cyfrowej stały się elementem procesu kształcenia. Coraz częściej urządzenia cyfrowe zastępują tradycyjne narzędzia dydaktyczne i coraz szerszym zakresie są wykorzystywane w procesie nabywania i przekazywania wiedzy i umiejętności. W publikacji omówiono zagadnienia związane z udziałem technologii w procesie kształcenia, omówiono w  jaki sposób technologie są wykorzystywane w szkole i zdefiniowano  BYOD – coraz popularniejszy w Polsce trend korzystania przez użytkowników, w tym w szkołach, z prywatnych urządzeń w celach dydaktycznych.

Identyfikator dokumentu cyfrowego:
http://www.eun.org/documents/411753/817341/BYOD_Technical_guide_full_v7.pdf
Autor:
Jill Attewell
Współtwórca:
Jim Ayre
Wydawca:
European Schoolnet (EUN Partnership AISBL)
Rok wydania:
2017
Miejsce wydania:
Bruksela, Belgia
Typ zasobu:
poradnik, opis dobrej praktyki
Język:
angielski
Format:
pdf

Szanowni Państwo,

W związku z obowiązującym od 25 maja rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2016 - 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem ich danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako RODO, GDPR lub Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych) - Prosimy o zapoznanie się z niniejszą informacją. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych oraz przekazujemy informacje o tzw. cookies.

Klikając "Przejdź do strony" lub zamykając okno, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody.

W związku z powyższym, w Polityce prywatności znajdziecie Państwo informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych osobowych przez Stowarzyszenie Miasta w Internecie z siedzibą w Tarnowie, ul. Krakowska 11a oraz zasady, na jakich będzie się to obecnie odbywać.
Niniejsza informacja nie wymaga od Państwa żadnych dodatkowych działań.

Pełna informacja